***This post is only in Finnish but you can still see from the photos what I did to my nails. Instead of natural nails with a UV-gel layover I now have gel nails with plastic tips. These nails are also a bit longer than before. I quite like how these turned out. Google Translate might help you with some of the text and if you have any questions feel free to leave a comment here, FB or IG. Thanks for visiting!***

Edellisessä postauksessa esittelin pikaisesti CesarsShopin Nailfix sarjaa. Tänään jatketaan samalla aiheella ja katsotaan millaiset geelikynnet tein itselleni noita tuotteita käyttämällä.

Aiemmin minulla oli oman kynnen geelaus Cesars Secrets geeleillä ja jonka nyt poistin kokonaan. Lyhensin omat kynnet minimiin ja tein siis ihan uudet kynnet. Tähän päätökseen päädyin talven kuivattamien kynsieni halkeiltua ja repeiltyä niin, että olisin muutenkin joutunut lyhentämään kynsiä tai vahvistamaan geelausta reippaasti. Kumpikaan vaihtoehto ei houkutellut ja päätinkin tarttua tarjoukseen kokeilla Nailfix tuotteita.

Lisään tuotteiden kohdalle suoran linkin kauppaan. Linkkien klikkaaminen ei hyödytä minua mitenkään ja lisään ne siis ainoastaan auttamaan teitä löytämään tuotteet sekä hinnan ja muut mahdolliset lisätiedot nopeammin.

Pahoittelen kuvien laatua. Huono valaistus ja ihon normaalia punakampana kuvannut pokkari tekivät tehtävänsä, mutta eiköhän noista kuitenkin tule asia esille.

Lähtötilanne oli siis geelauksen poiston ja kynsien lyhennyksen jälkeen seuraava ja voin kertoa, että oudolta tuntui olla noin lyhyillä kynsillä. Näppiksen käyttökin oli lähes mahdotonta, kun sormista tuntui puuttuvan pari senttiä pituutta. Nimettömän pullottava sormenpääkin pääsi pitkästä aikaa näyttäytymään ;)

Seuraavaksi valitsin Nailfixin Russian Style tipeistä sopivan kokoiset tipit. Ihastuin näihin tippeihin suuresti. Muoto on todella kaunis! Tipit eivät kaarru alaspäin ja ovat valmiiksi kuin hieman pinssattuja. Tippien liimaukseen käytin Nailfixin omaa liimaa, jonka olen jo aiemmin hyväksi todennut. Ennen liimausta pyyhkäisin kynnet Blue Scrubilla.

Nämä tipit ovat siis luonnollisen väriset eikä näissä ole erillistä liimapintaa. Tipit ovat sopivan joustavia ja mukautuvat helposti oman kynnen muotoon. Tippien liimaamisen jälkeen karhensin tipin pinnan kevyesti viilaamalla ja häivyttelin hitusen tipin ja oman kynnen rajaa. Häivyttämisen olisi voinut tehdä huomattavasti huolellisemmin kuin minä nyt tein. Tein kuitenkin kynnet itselleni ja käytän aina kynsilakkaa, niin en katsonut tarpeelliseksi nuhjata tuon yksityiskohdan kanssa tällä kertaa sen enempää. Viilasin tippiä myös hieman kärjeltä kapeammaksi. Pituutta en lyhentänyt pois ollenkaan koska halusin pitkät kynnet.

Tämän jälkeen putsasin pölyt kynsiltä ja pyyhin ne Blue Scrub nesteellä joka puhdistaa kynnen ja valmistaa sen pinnan seuraavaa vaihetta varten.

Blue Scrubin jälkeen kynsille levitetään UV Bonding Gel. Tämä on ohut pohjustusgeeli johon rakennegeeli tarttuu. Tahmaa ei siis pyyhitä pois pinnalta vaan jatketaan suoraan rakennegeelin levitykseen. UV Bonding Gel on todella ohutta ja onnistuinkin ensimmäisellä yrityksellä laittamaan tätä kynnelle hitusen liikaa ja kynsinauhoillehan se heti valahti. Eipä muuta kuin kynnen puhdistus ja uusi yritys. Seuraavaksi osasin jo varoa ja olin huolellinen levityksen kanssa. Otin geeliä siveltimeen hillitysti ja työskentelin tarkasti kynsinauhojen läheisyydessä. Levitys oli siis helppoa, kun ei heti liiotellut geelin määrän kanssa. Tätä kuivatetaan uunissa 1 minuutti jonka jälkeen siirrytään rakennegeelin levitykseen.

UV Bonding Gelin jälkeen kynsi näyttää siis tältä ja seuraavaksi siirryin rakennegeelin levitykseen. Minulle tuli sekä Natural Pink, että Clear geelit ja testasin molemmat. Koska kynsistä tuli näin pitkät on parempi levittää geeli kahdessa osassa. Ensin levitin koko kynnelle ohuelti Natural Pink geeliä joka on kauniin haalean vaaleanpunaista ja tuo kynnelle luonnollisen sävyn. Nailfix rakennegeelejä kuivatetaan UV-lampun alla 3 minuuttia.

Koska pidän kapealinjaisista kynsistä kokeilin myös pinssausta geelikynsiin vaikka sitä ei yleensä tehdä. YouTubesta löytyy videoita jos aihe kiinnostaa. Itselläni on pitkät, akryylikynsien pinssaukseen tarkoitetut pinsetit joilla pinssasin nämä kynnet nopeasti muotoonsa kuivatuksen ensisekuntien aikana. Tämän tein siis tietenkin kuivattaen yksi kynsi kerrallaan ja tässä puuhassa täytyy olla todella nopea. Pinssaus onnistui ja sain kynsiin melko jämäkän ja kauniin C-kaaren. Pinssasin siis kynnet Natural Pink geelin avulla.

Tämän jälkeen levitin kynnelle kerroksen Clear geeliä ja rakensin sillä kynteen oikean muodon. Tämäkin vaatii kolme minuuttia UV-valossa.

Nailfix geelit ovat paksuja ja koostumus olikin minulle aluksi hieman hankala koska olen tottunut Cesars Secrets Builder geeliin joka taas on lähes juoksevaa. Alun takkuamisen jälkeen alkoi tekniikka löytyä ja viimeistä kynttä tehdessä lopputulos oli jo huomattavasti ensimmäistä tasaisempi. Harjoittelua näiden käyttö vielä omalta osaltani vaatii. Jos olet vasta-alkaja näiden käyttö tuntuu varmasti helpolta koska geeli on jäykkää ja se ei valahda heti kynsinauhoille. Näillä saat muotoiltua kynteen kauniin muodon huomattavasti helpommin kuin ohuilla geeleillä.

Kuivatuksen jälkeen pyyhin kynnet puhtaaksi tahmasta UV Cleanser nesteellä. Tietysti minä näppärä unohdin ottaa kuvan tässä vaiheessa, joten hypätään suoraan kynsien muotoonviilaukseen. Koska levitystekniikkani näiden geelien kanssa oli puutteellinen oli myös geelin pinta kuivatuksen jälkeen epätasainen. Geeli tuntui viilatessa hieman kovemmalta kuin Cesarin geelit, mutta viilaus oli silti helppoa.

Seuraava kuva onkin otettu kesken viilauksen ja toimii esimerkkinä siitä millaiseksi kynsi ei saa jäädä. Eli jos kynnessäsi on viilatessa vastaavia kirkkaita kohtia se tarkoittaa sitä, että kynsi ei ole tasainen ja viilausta pitää jatkaa kunnes kynnen pinta on täydellisen sileä. Geeliä levitettäessä kohoumat ovat huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kuoppa. Täytä siis kaikki kuopat huolellisesti ennen kuin kuivatat kynnet, pyyhit tahman ja alat viilaamaan. Jos kuoppa on liian syvä voit joutua viilaamaan koko kynnen liian ohueksi ennen kuin kynnen pinta on sileä ja kuoppa on kadonnut.

Jatkoin siis kynnen viilaamista muotoonsa. Kavensin kärkeä ja viilasin alalinjan täysin suoraksi. Tarkastelin kynttä joka suunnasta ja hienosäädin muotoa kunnes olin tyytyväinen lopputulokseen.

Kynnet olivat nyt muodossaan ja sitten olikin aika loppusilaukselle. Kynsistä puhdistetaan huolellisesti kaikki pöly ja niille levitetään ohut kerros UV Top Sealer geeliä. Tämäkin on todella ohutta ja helposti kynsinauhoille valahtavaa tavaraa. Koska kynteni ovat näin pitkät aloitin levityksen kynnen kärjestä ja etenin varovasti kynsinauhaan päin. Pidin kättäni kasvojeni edessä, kynsien kärjet alaspäin. Näin levitys onnistui todella helposti ja minkäänlaisia valahduksia ei tapahtunut. Sitten vielä viimeinen kolmen minuutin kuivatus ja valmista tuli.

Eli tällä kertaa ihan tälläiset koristelemattomat kynnet. Tipin raja näkyy geelin läpi, mutta se oli ihan tahallinen juttu, kuten jo aiemmin mainitsin. Lakkaan kynnet ja sieltä lakan alta eivät enää mitkään rajat näy.

Sivuprofiilikuvasta näkyy hyvin kuinka suora tämä Russian Style tippi on. Tälläinen muoto miellyttää omaa silmääni erittäin paljon. Kynsien alapuolelta otetussa kuvassa näkyy hyvin kynnen muoto ja varsinkin etusormessa näkyy hyvin, että C-kaaren pinssaus onnistui. Asiaa helpottaa se, että omat kyntenikin ovat kaartuvat ja tippi kuin valmiiksi pinssattu. Kärkeen asti kuitenkin puristelin lisää kaarta ja mielestäni muodosta tuli hyvä. Kynnet eivät ole hurjan paksut ja näihin olisi toki voinut tehdä vahvemman stressipisteen. Otan kuitenkin paljon lakkakuvia ja liian paksu kynsi näkyy kuvissa ikävän pulleana. Hyvä C-kaari tuo lisää kestävyyttä ja tämä geeli ei tässäkään vahvuudessa turhia notkistellut tai taipuillut vaikka kynsiä testiksi vääntelinkin.

Geelin pysyvyydestä ja huoltovälistä en osaa vielä teille kertoa koska nämä ovat ensimmäiset Nailfix geeleillä tekemäni kynnet. Tulenkin jatkossa raportoimaan miten kynnet pysyvät ja teen oman postauksen huollosta. Huollossa aikomuksenani on tehdä kynsipedin pidennys Nailfix Cover Pink geelillä ja tehdä kynsiin ranskalainen manikyyri. Siitä kuitenkin lisää sitten, kun huollon aika on.

Tiedän, että nämä kynnet ovat monen mielestä aivan liian pitkät. Itse kuitenkin pidän pitkistä kynsistä ja juuri tälläisistä teräväkärkisistä. Onneksi meitä kynsibloggaajiakin kuitenkin saa ja pitääkin olla vähän joka makuun :)

Jos mieleen tuli vielä kysymyksiä niin jätä kommenttia!

***Tuotteet saatu ilmaiseksi kokeiltaviksi. En hyödy linkin klikkauksista mitenkään. * * * * *
FOLLOW ME